Login
E-mail
Password
Remember me
Sign in
Recover password
Register now
Recover password
Please follow these steps:
  1. Enter your email and click "Submit request".
  2. We will send a link to the email entered.
  3. Click on the link to reset your password.
  4. Once you change your password, you can log in to your account.
For assistance, feel free to contact us.
E-mail
Submit request
Return to login
Recover password
Please enter your new password in the boxes below.
New password
Confirm new password
Submit request
GDPR - Privacy Update
The terms of the privacy statement have undergone changes, to continue with access please consent to the new disclosure.
I agree
I do not agree
Brand /
Headquarter
Project for the renovation of Cristina Rubinetterie's headquarters in Gozzano

Designers: Arch. Naomi Hasuike for Makio Hasuike & Co in collaboration with Arch. Paolo Rossi

Year: 2010-2012

The renovation of the CRISTINA Rubinetterie headquarters in Gozzano included a new construction, the partial renovation of the buildings and the interior design, with the aim of renewing the architecture and usability of the company's spaces.



The redevelopment work focused on the late 19th century old building, the family's residence, and a "trattoria" (located on the ground floor). The primary objective was to improve the existing building by giving life to an architectural "restyling", and, through the removal of some volumes, to create a new order able to build a "silver thread" with unitary elements that would coordinate the image and usability of buildings with such a different nature. Thanks to the application of a new "skin" (made of light surfaces in technical fabric stretched by a patented system, anchored to aluminium profiles) and the use of colour, continuity has been created between the various existing and new architectural volumes.


The new construction, a horizontal volume overlooking the historic building, becomes the entrance to the company. The fabric façade creates greater or lesser visibility between indoor and outdoor environments and ensures control from solar radiation towards the interior. The same system of profiles and tested technical fabric was used to cover the façade of the building. The interior design and the new distribution layout gave more usability and continuity to the spaces. The cellar was transformed into a dining room for guests.
All the furnishings were planned on design. The spaces were designed to ensure the right balance between environmental factors (natural light, openings and views) and control with technological systems and plants.

Subscribe to our newsletter and stay up to date
Submit
I read the Privacy Policy and consent to the processing of personal data.
© 2020 CRISTINA S.r.l. - C.F e P.IVA. 00309260032
Cookie Close
This site uses cookies, including third parties cookies. By closing this banner or continuing to browse you agree to the use of cookies. For more information on how we use cookies and how to remove them, please see our cookie policy.